რესტორანი მეამა
ჩვენ შესახებ
გადახდის ტიპი
მე-19 საუკუნის თბილისის ბოჰემურ ცხოვრებაზე ბევრი თქმულა და დაწერილა ,
ძველი მეიდანი ერთ-ერთი კოლორიტული უბანი იყო თავის დუქნებით. აქედან
მარაგდებოდა თბილისის ბაზრები ბაღჩეულ-ბოსტნეულით, ყოველ სისხამ დილით
გოდორაკიდებული ვირებით რომ მოჰქონდათ. დუქნებსა და დახლებზე იყიდებოდა
ძველ ტიფლისში დაჭერილი და "ტიფლისურად მოხარშული" თევზეული.
თბილისის დუქნებში შედიოდნენ ყველა ფენის ადამიანები, ხელადით ღვინოს
მოითხოვდნენ, დასხდებოდნენ და შეექცეოდნენ ძველ ტრადიციულ კერძებს -
ჩიხირთმა, ჭახრაკინა, შქმერული, საქონლის იახნი ღომით, ორაგული კენკრის ისრიმით, კორკოტი, ფელამუში.
სუფრის კოლორიტს კი წარმოადგენდა ციკანი ტოლმით და თეთრი ღვინის სოუსით. მდინარის კალმახი ლიმონით.
categories