მაწვნის სახლი
ჩვენ შესახებ
გადახდის ტიპი
Matsoni ‘’Mariami’’ - The Secret of Longevity
In the alpine villages of the Georgian periphery, overstayed ‘’Matsoni’’ preparation endemic method. While researching phenomenon of longevity during 1977-91, scientists attention was driven towards frequent use of ‘’Matsoni’’ in nutrition. Scientists found and restored microflora of Georgian ‘’Matsoni’’. The final product was given trademark in 1993 under the name – ‘’Matsoni Mariami’’ which differs and stands out from other dairy products worldwide with its taste, restorative, preventive and curing properties.
მაწონი "მარიამი" - დღეგრძელობის საიდუმლო.
საქართველოს პერიფერიაზე მდებარე მაღალმთიან სოფლებში შემორჩენილი იყო მაწვნის დამზადების ტრადიცული, ენდემური მეთოდი.
1977-91 წლებში დღეგრძელობის ფენომენის კვლევის პროცესში მეცნიერთა ყურადღება კვებაში მაწვნის ხშირმა გამოყენებამ მიიპყრო.
მეცნიერებმა მოიძიეს და აღადგინეს ქართული მაწვნის მიკროფლორა. მიღებული პროდუქტი კი 1993 წელს დაპატენტდა სახელწოდებით - მაწონი "მარიამი", რომელიც მსოფლიოში ცნობილი რძემჟავა პროდუქტებისგან გემოვნებითი თვისებებით განსხვავდება. რაც მთავარია, მაწონ „მარიამს“ სამკურნალო-პროფილაქტიკური ზემოქმედების ფართო სპექტრი გააჩნია.
Кислый «Мариам» - загадка долголетия.
Традиционный, эндемичный способ приготовления баранины сохранился в высокогорных деревнях на периферии Грузии.
В рамках долгосрочных научных исследований в 1977-91 годах ученые обратили внимание на частое потребление питательных веществ.
Ученые изобрели и восстановили микроферментацию грузинских фруктов. Продукт, полученный в 1993 году, был запатентован названием «Мариум», который отличается от всемирно известных молочных продуктов. Самое главное, что «Мариам» обладает широким спектром лечебного и профилактического действия.