ტელექსი

გამოვიდა „ჩვენი ღირსებანის“ მე-10 ტომი

31 ივლისი 2017

გამოვიდა „ჩვენი ღირსებანის“ მე-10 ტომი ,ქართულ ხალხურ სამზარეულოზე,წიგნში კუთხეების მიხედვით არის აღწერილი ჩვენთვის ნაცნობი და ასევე მივიწყებული კერძები,მათი მომზადების მრავალფეროვნება და სუფრის წესები,რომლებიც საუკუნეების მანძილზე ჩვენი წინაპრების ყოველდღიურობის ნაწილი იყო. 
ცნობილია,რომ არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლის სტატუსი მიენიჭა:ქართულ სუფრას/პურობის კულტურას(ქართული სუფრა)სვანური ფეტვიანი ხაჭაპურის დამზადების ტრადიციულ მეთოდს. სვანური კუბდარის დამზადების მეთოდს.სვანურ მარილს.თაშმიჯაბის დამზადების ტრადიციულ მეთოდს.კახური პურის(დედას პურის)დამზადების ტექნოლოგიას. 
წიგნში დაწვრილებით არის აღწერილი ზემოთხსენებული კერძების მომზადების წესები.

მსგავსი სიახლეები

ულიმიტო ინტერნეტ დღე-ღამე!

17 სექტემბერი 2019
24 საათის განმავლობაში...
დეტალურად

მხოლოდ დღეს!

06 აგვისტო 2019
"მეტი უსასრულო+" ...
დეტალურად

მხოლოდ დეკემბრის ბოლომდე, მხოლოდ არქიში!

12 დეკემბერი 2018
საახალწლო ფასდაკლება -30,000 ლარამდე...
დეტალურად

სასიამოვნო სიახლე რიკო კრედიტის მომხმარებლებს!

14 სექტემბერი 2018
ფულადი გზავნილები ისრაელიდან, ყველაზე დაბალ 1,2%-ად...
დეტალურად