გამოვიდა „ჩვენი ღირსებანის“ მე-10 ტომი ,ქართულ ხალხურ სამზარეულოზე,წიგნში კუთხეების მიხედვით არის აღწერილი ჩვენთვის ნაცნობი და ასევე მივიწყებული კერძები,მათი მომზადების მრავალფეროვნება და სუფრის წესები,რომლებიც საუკუნეების მანძილზე ჩვენი წინაპრების ყოველდღიურობის ნაწილი იყო.
ცნობილია,რომ არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლის სტატუსი მიენიჭა:ქართულ სუფრას/პურობის კულტურას(ქართული სუფრა)სვანური ფეტვიანი ხაჭაპურის დამზადების ტრადიციულ მეთოდს. სვანური კუბდარის დამზადების მეთოდს.სვანურ მარილს.თაშმიჯაბის დამზადების ტრადიციულ მეთოდს.კახური პურის(დედას პურის)დამზადების ტექნოლოგიას.
წიგნში დაწვრილებით არის აღწერილი ზემოთხსენებული კერძების მომზადების წესები.